Tasapuolisesti-logo tekstill채

Tasapuolisesti-puolueen puolustuspoliittinen linja 

Ihmisiä rannalla

Tasapuolisesti-puolueen lopullinen tavoite on rauha Maapallolla ja se, että sillä ei ole aseita tai muita sotimiseen tarkoitettua välineitä.

Lopulliseen tavoitteeseen päästäksemme pyrimme välttämään kaikkea sellaista, mikä johtaa sotaan. Pyrimme vaikuttamaan niin sodan juurisyihin kuin siihen välittömästi johtaviin ja sen mahdollistaviin asioihin.

Ymmärrämme kuitenkin, että juuri nyt tilanne on sellainen, että maailmanrauha ei nopeasti saavutettavissa.

Olemme sitä mieltä, että Suomen kannattaa pitää omat puolustusvoimansa toimintakunnossa ja että valtion kannattaa varata tähän riittävästi rahaa ja muita resursseja. Valtiollisesta turvallisuudesta ei voi tinkiä.

Tulisiko Suomen sitten Tasapuolisesti-puolueen mielestä liittyä Natoon?

Sekä Suomen Natoon liittymisen puolesta että vastaan on paljon hyviä perusteita. Vain jälkiviisas voi tietää varmasti, kumpi on parempi ratkaisu. Tasapuolisesti ymmärtää molempia ratkaisuja.

Suomen tulee olla valmis liittoutumaan tai olemaan liittoutumatta Suomen etujen mukaisesti, kulloisenkin maailmanpoliittisen tilanteen mukaan.

Suomen ei kannata jäädä täysin yksin. Meidän tulee taata vähintäänkin huoltovarmuutemme. Suomen kannattaa solmia sopimuksia useiden eri maiden kanssa siitä, että meillä on tarpeeksi tarvikkeita elämiseen ja puolustautumiseen myös silloin, jos joudumme sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi.

 

Kannanotto on Tasapuolisesti-hallituksen hyväksymä

Helsingissä 05.06.2022

Antti Laukkanen – puheenjohtaja

Severi Savukoski – hallituksen jäsen

Samuli Juntunen – hallituksen jäsen 

 

Lisätietoja

Puhelin: 045 196 4102 – Antti Laukkanen

Sähköposti: tasapuolisesti-puolue@protonmail.com – Tasapuolisesti-hallitus