Tasapuolisesti-logo tekstill채

Kannanoton muodostaminen teknisesti

Tasapuolisesti-puolueen viralliset kannanotot ovat vapaamuotoisia kirjoituksia, joissa esitetään, mitä mieltä Tasapuolisesti puolueena on jostain asiasta.

Kannanoton muoto voi siis olla minkälainen tahansa. Alla kuitenkin joitain ajatuksia, mitä voi olla hyvä ottaa huomioon kannanotossa. Alla olevat ohjeet ovat vinkkejä, joita voi käyttää, jos muita ideoita ei ole. Tosin näistä vinkeistä voi olla iloa myös silloin, kun kirjoittajilla on muitakin ideoita.  

Kaikkien kannanottojemme rakenne voisi olla esimerkiksi tällainen

  1. Kannan ilmaisu (kantamme tarkka ilmaisu)
  2. Kantaa puoltavat asiat (ihmiskuvamme pohjalta... maailmankuvamme pohjalta... tutkimusten mukaan... jne.) 
  3. Kantaa vastustavat asiat (ihmiskuvamme pohjalta... maailmankuvamme pohjalta... tutkimusten mukaan... jne. Lähes kaikissa asioissa on hyviä ja huonoja puolia. Mainitse myös huonot puolet.)
  4. Jos ehdotamme jotain uutta: Mitä vikaa nykyisessä asian tilassa on? Miten kävisi, jos jatkaisimme nykyisellä tavalla (ihmiskuvamme pohjalta... maailmankuvamme pohjalta... tutkimusten mukaan... jne.)
  5. Kokonaiskuva: Miksi kantaamme puoltavat perusteet painavat meidän mielestämme enemmän kuin sitä vastustavat perusteet. Jos ehdotamme jotain uutta: Miten uusi ehdotuksemme on parempi kuin nykyinen asian tila. Puoltavien ja vastustavien asioiden pohdintaa ja punnintaa. 

Mihin kysymyksiin meidän tulee vastata, jotta kannanottomme juuri kyseessä olevassa aiheessa ja asiassa on laadukas?